0
Vaša korpa
Korpa je prazna.
Kako se izboriti sa invazijom glodara i drugih štetočina?

08.11.2021.

Kako se izboriti sa invazijom glodara i drugih štetočina?

Farme su konstantno pod pretnjom naseljavanja raznih vrsta štetočina, koje svake godine mogu da prouzrokuju velike štete u zidovima zgrada, na poljoprivrednoj opremi, ali i kod useva i uskladištene hrane. Na kraju, ova stvorenja su veliki izvor zaraze, koje su štetne za ljudsko zdravlje.

Ukoliko se ovom problemu ne posveti dovoljno pažnje, kasnije može doći do gubitka velikog novca i dragocenog vremena kako bi se nadoknadila oštećenja koja uzrokuju štetočine na farmi. Kako bismo vam pomogli da se bolje pripremite, pripremili smo vam nekoliko saveta, ali i zamke za hvatanje štetočina koje možete videti u našoj ponudi.

Zamke za hvatanje štetočine

 

Preventivne mere protiv glodara i drugih štetočina na farmi

Kako bi preživele, životinje su u neprestanoj potrazi za hranom, vodom i skloništem. Ukoliko uspete da eliminišete idealne uslove za njihove potrebe, uspećete i da smanjite doseljavanje štetočina na vašu farmu. Kako biste to postigli, pratite sledeće korake:

  • redovno kosite travnjak na farmi, jer su manje šanse da će se ova stvorenja kretati kroz prostor u kojem se ne mogu prikriti
  • održavajte red u zgradi i oko nje – rešite se svih materijala koji nisu neophodni da budu tamo
  • uklonite prosutu hranu ili prilagodite hranilice kako bi se sprečilo prosipanje
  • neka otvori u zgradama budu pokriveni betonskim ili čeličnim pločama, ciglom ili žičanom mrežom kako ih štetočine ne bi mogle izgristi
  • redovno pregledajte zgradu kako biste uočili tragove prisustva neželjenih posetilaca.

I nakon preduzimanja svih preventivnih mera, ne postoji garancija da će to zaustaviti dolazak štetočina na farmu. Ukoliko i dalje primećujete ova lukava stvorenja, razmislite o korišćenju zamki. Hvatanje pomoću zamke zahteva vreme i strpljenje, ali se smatra za najsigurniju i najefikasniju metodu borbe protiv glodara, ali i drugih manjih ili većih životinja koje čine štetu na imanju. Iz tog razloga, naša ponuda obuhvata zamke različitih vrsta i dimenzija.

Gde postaviti zamke za štetočine?

Zamke za štetočine se postavljaju u blizini njihove aktivnosti. Ovo je važan korak i zato je bitno dobro istražiti tragove njihovog prisustva. S obzirom da se različite vrste štetočina drugačije ponašaju, mogu se koristiti plastične pregrade sa mamcima, ultrazvučni rasterivači ili žičane zamke za hvatanje.

 

Kako se izboriti sa invazijom glodara i drugih štetočina?
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.