0
Vaša korpa
Korpa je prazna.

Kako poboljšati proces muže i očuvati zdravlje krava

01.09.2021.

KAKO POBOLJŠATI PROCES MUŽE
I OČUVATI ZDRAVLJE KRAVA

 

Imali smo zadovoljstvo i privilegiju blisko sarađivati sa mnogim farmama širom sveta. Sada bismo hteli da podelimo deo ovog znanja sa Vama, a takođe i neka naša iskustva, od uvođenja i korišćenja ventilisane sisne gume.

Na osnovu našeg vremena provedenog na farmi vidimo sve veću potražnju za većom brzinom muže, dok u isto vreme čuvamo stado što je moguće zdravijim. Tržište traži više mleka, od približno istog broja krava. Dakle, prvo se moramo zapitati da li je moguće odraditi brže mužu, dobiti više a i održati kvalitet mleka, pri tome da se ne ugrozi zdravlje stada?

Iz našeg dugogodišnjeg iskustva u korišćenju gume za izradu sisnih guma, u saradnji sa farmama i sprovođenju opsežnih istraživanja sa univerzitetima, čvrsto verujemo u našu filozofiju i način muže. U stvari, to je postalo deo naše DNK.

Naša filozofija se ogleda u našim proizvodima i znamo da upotrebom ventilisanih sisnih guma, farme mogu postići veći uspeh.

To je kombinacija naših proizvoda, znanja i, što je najvažnije, posvećenost pružanju podrške mlečnim farmama širom sveta, da zaista možemo postići značajan napredak za Vašu farmu. Naše znanje doprinosi našem zajedničkom cilju: efikasna muža preko zdravih krava.

Kada govorimo o muznim gumama, zapravo govorimo o komadima gume koji se pomeraju bezbroj puta i izmuzaju preko 60.000 litara mleka, podnose visoke temperature tokom pranja, kao i agresivne hemikalije tokom čišćenja. 

Mi proizvodimo gumu više od 135 godina, a skoro 100 godina smo u mlekarskom poslu, stoga shvatamo važnost proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda koji omogućavaju farmama da muzu svoja stada nežno, brzo i potpuno.

Zapravo, jedina dodirna tačka izmedju muzne mašine i životinje je sisna guma. I ona mora da bude uvek u besprekornom stanju.

Korišćenjem ventilisane sisne gume, mogu pozitivno uticati na performanse muže i one su deo naše filozofije i DNK, to je način muže u koji od srca verujemo. Ova strast za željom za poboljšanje muže se može videti kod svih naših stručnjaka koji svakodnevno posećuju farme. Sarađujemo sa proizvođačima mleka kako bismo razumeli njihove potrebe i preporučili određene promene u načinu muže koje će pomoći u optimizaciji muže, bez obzira na vrstu sisne gume koju koriste.

To je ono što nas zaista razlikuje, naše samopouzdanje, vera u ono što radimo, naše znanje o muži i naša posvećenost pružanju usluga proizvođačima mleka širom sveta da unaprede svoje farme.

U nastavku smo podelili neka od mnogih iskustava;

„Ventilisane sisne gume omogućavaju efikasniju mužu i smanjeno vreme muže za 20 minuta. Upale vimena su znatno smanjene, očekivao bih da će krave imati duži vek muže jer su ove sisne gume nežnije“.

 

Kayleigh Stowell - Southfield Farm, Clevedon, Somerset (UK)

„Nakon što smo prešli na ventilisane sisne gume, prosečan broj somatskih ćelija je pao na 67.000 i Nico je primetio značajnu razliku u korist životinja. Sa gornjim ventilom sisne gume mleko se udaljava od vimena što eliminiše unakrsnu kontaminaciju“.

Bon’s Holsteins, Ottoland, South Holland

„Zahvaljujući ventilisanim sisnim gumama, čak su i junice podjednako mirne pri muži, kaže Mareike, a zatim objašnjava da nije bilo vidljivih prstenova na vimenima njihovog stada“.

Ralf and Mareike Schiedel - Witzmanns, Germany

Svaka promena na muznom sistemu treba pozitivno da utiče na mužu. To znači da je potrebna detaljna analiza i defektaža muznog sistema. Ipak, ako poštujete savete svog dobavljača, pozitivni rezultati će biti evidentni a to treba da bude cilj svakog farmera.

Co-Author: Tim Mitchell,

Global Product Manager Interface at milkrite | InterPuls

Za pitanja ili savete nam se slobodno obratite putem
telefona ili e maila. Tel : 024/4797-299, 024 4797-080, office@systemline.co.rs

milkrite-interpuls.com

Kako poboljšati proces muže i očuvati zdravlje krava
Dokumenti:
174-kako-poboljsati-proces-muze-i-ocuvati-zdravlje-krava.pdf
Povezani članci
Kompjuterska dijagnostika izmuzišta
sep.
01
Važno
Kompjuterska dijagnostika izmuzišta
Uzrok oboljenja vimena krava je neretko neadekvatno podešen muzni sistem. Hiperkeratoza je jasan znak tom…
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.