0
Az Ön kosara
A kosár üres.
Sertés és malac etetők

2021.09.25.

Sertés és malac etetők

 

Útmutató a megfelelő etetők kiválasztásához és használatához.

Rossz minőségű, régi - elhasználódott etetőből eteti a malacokat, biztos az eledel pazarlás. Költségek pedig a vártnál jóval magasabbak lesznek. 
Megfelelő malac etető használata segít megőrizni a hizlaló létesítmény higiéniáját, megakadályozza a sertések takarmányának szennyeződését és a kiömlés, ezáltal a pazarlást. Így a költsége minimumom tartásában nagy szerepet játszanak.

Mire kell figyelni a sertések és malacok etetőjének kiválasztásakor?

Mekkora az adagoló kapacitása?

-Az etető méretét a sertések számától és méretétől függően kell kiválasztani, kisebb tároló nélküli modellek a néhány egyedet számláló gazdaságokba jó. Még a 100l takarmány tárolására alkalmas modellek, amik az elválasztó falba építhetők az igazán nagy farmokra ideálisak.

Hogyan van felszerelve? Rögzítés felszerelés módja.

A sertésetetők típusától függően felszerelhetők:

  • falra szerelhető, falra csavarozható fix rögzéítés
  • padlóra, rugós kampóval pillanatok alatt rögzíthető vagy oldható és áthelyezhető
  • malacboxok oldalára

Legnagyobb modellek válaszfalba építhetők, így két boksz etetését is megoldhatjuk egy malac etetővel. Mint például a Sertés önetető több tálcás 70l modell.

 

Hogyan adagoljuk az ételt?

Pontos tápszer adagolás a jobban felszerelt etetők egyik legfontosabb jellemzője. Az ilyen etetők adagoló tartállyal vannak fellátva és többféle táp tárolására alkalmasak: száraz, nedves és tiszta víz. Mint például a Hízó etető 35-110 kg száraz és nedves önetető és a Sertés önetető több tálcás 70l modell.

 

Milyen magasságba helyezzük az etetőt?

Nem szabad figyelmen kívül hagyni ezt a tényeződ. A túl alacsonyra szerelt etetőből az állatok kiszórják, pazarolják a tápot, még a túl magasra szerelt etetőből nehezen esznek, így megnő a hízlalási idő.

 

Miből készüljön az etető?

A malac etetők álltalában acélból vagy polipropilénből készülnek. Az acél minden bizonnyal tartósabb, azonban a műanyag adagolók sokkal könnyebbek és olcsóbbak. Ha több évre tervez érdemes a fém etetőkben gondolkodni. Bár a mai modern műanyag etetők, fém erősítéssel már versenyképesek akár hosszú távon is a fémből készült társaikkal, cserébe jó űr érték aránnyal rendelkeznek.

 

SYSTEM Line webáruházában széles kínálat áll rendelkezésre a malac etetőkből, amiből minden gazda talál az igényeinek megfelelőt.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..