0
Vaša korpa
Korpa je prazna.

Refraktometar

4.800 RSD
cene su izražene sa PDV-om
Refraktometar za ispitivanje kolostruma

Za više informacija o artiklu ili poručivanje putem telefona,
pozovite nas na Tel: +381 24 4797299 ili na Viber: +381 66 801 6628

Ima na lageru
Opis proizvoda

 Unutar prva dva do najkasnije četiri sata života, tele treba da popije prvi kolostrum. To je neophodno zbog sledećih okolnosti:
• tele se rađa bez antitela i upućeno je da ih dobije preko kolostruma majke da bi bilo zaštićeno od patogena uobičajeno prisutnih u stajskom okruženju,
• koncentracija antitela u kolostrumu se brzo smanjuje nakon porođaja i • sposobnost usvajanja antitela u tankom crevu teleta je samo u prvih 12-16 sati po rođenju.
Količina prvog kolostruma koju tele treba da popije je 1,5 do 2 litra, i određena je kapacitetom sirišta u prvim satima života (koji je takođe 1,5 do 2 litra). Sledeće napajanje treba da usledi do najkasnije 12 časova po rođenju, s istom količinom kolostruma. Između popijene količine kolostruma u prvim satima života i nivoa imuniteta postoji jaka pozitivna povezanost.

Uputstvo za korišćenje :

Otvorite pokrivnu tačku, očistite površinu prizme mekom pamučnom tkaninom, stavite jednu ili dve kapljice rastvora na prizmu. Zatvorite pokrivnu ploču I lagano pritisnite , a zatim pročitajte odgovarajuću skalu svetlosti I tamne granice koja pokazuje vrednost izmerenog rešenja.

U slučaju da temperatura ima mnogo varijacija, treba da kontroliše Zero tačku svakih 30 minuta.

Nakon merenja, očistite preostalu tečnost na površini prizme I pokrivne ploče sa vlažnom gazom. Nakon sušenja čuvajte instrument.

Deklaracija
Šifra proizvoda:
124070
Proizvođač: UKAL
Uvoznik:
SYSTEM Line doo
Zemlja porekla:
Kina
Podešavanja kolačića
Kao i većina web sajtova i naš web sajt koristi kolacice za personalizaciju sadržaja i oglasa , pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Radi što boljeg korisničkog iskustva, možete dozvoliti marketinške kolačiće. Nastavljanjem pregledanja prihvatate upotrebu kolačića i prihvatate šta je navedeno u Informaciji o obradi podataka.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.