0
Vaša korpa
Korpa je prazna.

Marker za detekciju estrusa kod krava fluorescentno roze

220 RSD
cene su izražene sa PDV-om
Krede za obeležavanje životinja, za sve vremenske uslove detekcija estrusa kod krava

Za više informacija o artiklu ili poručivanje putem telefona,
pozovite nas na Tel: +381 24 4797299 ili na Viber: +381 66 801 6628

Na stanju
Opis proizvoda

Pravovremena i tačna detekcija krava u estrusu je veoma važna, zbog potencijalnih finansijskih gubitaka koji mogu nastati.

Jedan od najpouzdanijih pokazatelja da je krava u estrusu, jeste njeno ponašanje u odnosu na druge krave u krdu. Krava u estrusu dozvoljava drugim kravama da je „nadskaču“, dok krava koja nije u estrusu neće ovo dozvoliti. Na farmama koje imaju veliki broj krava, nije moguće stalno pratiti ponašanje krava i na vreme primetiti kravu u estrusu. Za ovu svrhu se koriste repni markeri ili repne krede. Studije pokazuju da pravilna upotreba repnih markera, omogućava da skoro 90% krava u estrusu budu detektovane na vreme.

Krave koje želite da pratite, obeležite kredom po korenu repa prema uputstvu. Krava koja je u stanju proestrusa, dozvoliće da druga krava skoči na nju, ali neće dozvoliti duže zadržavanje, tako da će kreda na repu biti blago zamrljana sa ostacima dlaka druge krave. Zabeležite ovu kravu i ubuduće je posmatrajte pažljivije. Krava koja je u estrusu će dozvoliti drugoj kravi da je nadskoči i da ostane u tom položaju, tako da će kreda na repu biti skoro potpuno obrisana, videće se samo rubni delovi krede.

Ključni korak u identifikacionom protokolu je vreme očitavanja rezultata. Prema Univerzitetskim studijama, krave ispoljavaju znake estrusa u najnepogodnije vreme za detekciju, a to je između 18h i 6h. Tako da je skoro nemoguće vizuelno ispratiti kravu sve vreme, pa je zato metoda detekcije obeležavanjem repnom kredom sve značajnija.

Aplikacija repne krede:
Kreda se aplikuje od glave repa nadole, obeleženo mesto treba da bude dužine oko 15cm i širine oko 2cm kako bi bilo jasno uočljivo. Sloj nanešene krede ne treba da bude previše debeo zbog lakše interpretacije rezultata kod krava sa slabijom aktivnošću. Dužina nanešene krede je važna zbog različitih dodirnih tačaka sa drugom kravom. Krede se proizvode u različitim bojama i lako se aplikuju, postojane su i ostaju vidljive do 4 nedelja nakon aplikacije.

Deklaracija
Šifra proizvoda:
0735017
Proizvođač: SuperLab
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.