0
Vaša korpa
Korpa je prazna.
Hranilice za svinje i prasad

23.09.2021.

Hranilice za svinje i prasad

 

Ukoliko i dalje hranite svoje svinje sipajući im hranu na pod, troškovi su vam sigurno veći nego što bi mogli biti. Zato je kupovina hranilice za svinje definitivno nešto o čemu vredi da razmislite!

Korišćenje hranilice će Vam pomoći u održavanju higijene objekta za tov, sprečićete kontaminaciju hrane za Vaše svinje i definitivno ćete bolje kontrolisati troškove hrane izbegavajući prosipanje.

U nastavku pregledajte našu ponudu hranilica za svinje, razmotrite njihove prednosti i nedostatke i odaberite onu koja najbolje odgovara Vašim potrebama i budžetu.

 

Na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora hranilice za svinje i prasad?

Koliki je kapacitet hranilice?
-Veličinu hranilice treba da birate u zavisnosti od broja svinja, a dostupne su manje hranilice za nekoliko prasadi, pa sve do onih velikih za nekoliko desetina tovnih svinja.

Kako se montira?
-U zavisnosti od tipa hranilica za svinje, one mogu da se montiraju na zid, na pod ili da se pričvrste za stranicu boksa za prasad. Bitno je da hranilica bude stabilna.

Kako se vrši doziranje hrane?
-Precizno doziranje hrane je jedna od najvažnijih karakteristika većih, bolje opremljenih hranilica za svinje. Ovakve hranilice mogu da sadrže rezervoare za više vrsta hrane: suvu, vlažnu i čistu vodu. Doziranje se najpreciznije može podesiti kod hranilica koje imaju višestepeni manuelni mehanizam.

Uz pravilno doziranje, ostvariće se dodatna ušteda hrane, odnosno sprečiti rasipanje.

Na kojoj visini je zid hranilice?
-Ako uzgajate prasad, ovaj faktor ne treba zanemariti. Hranilica za prasad sa preniskim zidom povećava šanse za prosipanje hrane, dok je u slučaju previsokog zida hranilice prasadima hrana teško dostupna. Hrana bi trebala da je u visini vrha prednjih nogu Vaših svinja.

Koji materijal hranilice izabrati?
-Hranilice za svinje se najčešće proizvode od čelika ili polipropilena. Čelik je svakako izdržljiviji, međutim hranilice od plastike su mnogo lakše i jeftinije. Ukoliko planirate da uzgajate svinje više godina, isplati se uložiti u čvršće i kvalitetnije hranilice.

Hranilice za svinje i prasad
Hranilice za svinje i prasad
Hranilice za svinje i prasad
Hranilice za svinje i prasad
Hranilice za svinje i prasad
Hranilice za svinje i prasad
Hranilice za svinje i prasad
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.