0
Vaša korpa
Korpa je prazna.
Elementi električne ograde za optimalan rad

10.05.2022.

Elementi električne ograde za optimalan rad

Električna ograda je barijera koja se koristi da vaše životinje budu bezbedne, a neželjene životinje ostanu van farme, bašte i drugih oblasti koje želite da zaštitite. Električna ograda za stoku je takođe idealna za ispašu jer je lako prenosiva.

Sastoji se od sledećih komponenti:

U prethodnim tekstovima smo podelili nekoliko saveta za izbor uređaja električnog pastira i provodnika, a sada ćemo predstaviti ostale elemente koji su neophodni za optimalan rad električne ograde za stoku.


Izolatori

Izolatori drže provodnu žicu, sprečavaju kratki spoj i obezbeđuju da struja ne „beži“ u zemlju.

Odgovarajući izolator = Optimalno vođenje provodnika i sprečavanje habanja

Svaka situacija zahteva drugačiji izolator. Da biste bili sigurni da radite sa pravim rešenjima za optimalne i bezbedne performanse vaše ograde, prikazaćemo vam četiri uobičajene situacije u ograđivanju:

 

Drveni stubovi, ograda sa trakom:

Sa odgovarajućim izolatorima, ne samo da postavljate traku jednim klikom, već možete biti sigurni u optimalnu izolaciju vaše ograde.

 

Drveni stubovi, ograda od žice ili kanapa

Izolatori sa navojem za drvo, specijalno dizajnirani da odvode kapljice vode – omogućuju efikasan rad električne ograde i po kišnom vremenu.

 

Metalni stubovi, ograda od žice ili kanapa

Ovi izolatori sprečavaju kratak spoj u slučaju čeličnih žica i kanapa sa plastičnim vlaknima. Imaju navoj sa maticama i pogodni su za montiranje na metalnim stubovima.
Izolator za električnog pastira sa M6 navojem i maticama 30mm 25/1

 

Drveni stubovi, produženi izolatori za žice

Pogodni su kao odstojnici za stubove. Mogu se koristiti ukoliko imate klasičnu drvenu ogradu, i želite da na nju sprovedete i struju, kako biste sprečili da se životinje naslanjaju i grizu daske.
Izolator za električnog pastira sa produžetkom 22cm 10/1


Radi bezbednosti vaših životinja i održavanja vaše ograde savetujemo vam da proveravate naše izolatore najmanje dva puta u sezoni. Takođe, pogledajte i ostale izolatore koje imamo u ponudi:


Stubovi

Stubovi su suštinski deo svake električne ograde. S obzirom da su dostupna različita rešenja, želimo da vam skrenemo pažnju na to šta treba da znate prilikom izbora odgovarajućih stubova.

Fiksna ili prenosiva ograda?

Ovo je prvo pitanje na koje morate odgovoriti kada razmišljate o izgradnji električne ograde. Za oba tipa ograde, dostupno je više vrsta stubova.

 

Fiksna ograda

Ovo je ograda koja se postavlja sa ciljem da na istom mestu stoji dugi niz godina. U ovom slučaju se najčešće koriste drveni i metalni stubovi, a mogu i betonski.

 

Prenosiva (mobilna) ograda

stubovi za električne pastir

Privremene ograde su jednostavne za postavljanje i rastavljanje. Za njih se koriste laki stubovi, koji su izrađeni od veoma čvrstih materijala i pogodni su za sva godišnja doba. Takođe, stubovi se mogu koristiti za sve tipove žica i traka. Razlikuju se po visini, a izbor odgovarajućih stubova zavisi od vrste životinja za koju će ograda biti namenjena.


Kapije

kapije za električne pastire

Kapija je mesto na kojem vi i vaše životinje ulazite i izlazite iz ograđenog prostora. Važno je da kapija pravilno zatvara ograđen prostor, ali da struja i dalje može da prođe kroz celu ogradu. Zato se na kapije postavljaju specijalne izolovane ručke, koje omogućuju bezbedno rukovanje. U ponudi je veliki izbor ručki za kapije, tako da ćete naći odgovarajuću bez obzira koji provodnik koristite na vašoj električnoj ogradi. Ukoliko želite da napravite kapiju kroz koju ne protiče električna energija, potrebno je da koristite podzemni kabel, koji će omogućiti spajanje provodnika sa obe strane kapije.


Dodatna oprema

U dodatnu opremu spadaju rezervni, ali i elementi koji služe za nadogradnju i ispitivanje električne ograde. Zahvaljujući dodatnoj opremi, moguće je obezbediti optimalan rad električne ograde u svim specifičnim situacijama. Tu spadaju spojnice, gromobrani, štapovi za uzemljenje, ispitivači, baterije, zatezači, itd.

spojnica za električnog pastira za zicu

Elementi električne ograde za optimalan rad
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.