0
Az Ön kosara
A kosár üres.
Malac melegítők – izzók vagy fűtőlapok?

2021.11.29.

Malac melegítők – izzók vagy fűtőlapok?


A malacok hőforrásainak telepítése kulcsfontosságú eleme a fejlődésük gyorsabb és egyszerűbb beindításának, vagyis az optimális egészségi szint megőrzésének.

Ha a most született malacokról van szó, nagyon érzékenyek, és az épület légterének szokásos fűtése mellett ügyelni kell arra is, hogy legyen saját „mikro” környezetük, ami kifejezetten átmelegíti őket. Ebben az életszakaszban a malacokat óvni kell a megfázástól, hogy elkerüljük az egészségügyi szövődményeket, és emiatt lassuljon a  fejlődésük. Amikor egy kicsit felnőnek és megerősödnek, a malacoknak "makró" szinten van szükségük a fűtésre, mert akkor már hasonló hőmérsékletigényűek, mint a felnőtt állatok.

Az olyan rendszerek, amelyek hőt fújnak a térbe, nem ajánlottak malacok fűtésére.

Javasoljuk, hogy a levegő hőmérséklete az épületben körülbelül 120 cm magasságban 20 °C legyen. Ezenkívül a sertések fiaztatása során és mindaddig, amíg a malacoknak további hőre van szükségük, ajánlott, hogy a padló hőmérséklete folyamatosan 27-32 °C tartományban legyen.

Milyen fűtőtestek vannak malacok számára?

Kétféleképpen lehet extra meleget biztosítani a malacoknak: alulról felfelé vagy felülről lefelé.

Mivel a hő mindig felmegy, célszerűbb a malacok alatt fűteni. Így nem vész el a hő, mert a malac alom teljesen befedi a hőforrást. Ez a fűtési mód ideális a fiaztatáshoz illetve a következő időszakban, a malacok megerősödéséig. A hőforrás egy elektromos fűtőlap, melynek méretei lehetővé teszik, hogy a teljes alom ráfeküdjön.

A felülről lefelé történő melegítés akkor működik a legjobban, amikor a malacokat leválasztják a fűtőlapról. A hőforrás ebben az esetben az infravörös és infrafehér izzók. Az infra égős fűtés biztosítja a malacok számára azt a kényelmet, hogy etetőhöz vagy itatóhoz menjenek, majd visszatérjenek és lefeküdjenek egy hőforrás alá. Az izzókat védő burába kell elhelyezni, amelyeket kifejezetten sertésekkel foglalkozó létesítménybe történő beépítésre terveztek.

 

Sertés melegítők: elektromos fűtőlapok, izzók és burák

Megnézem

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..